Montering

Skärmklipp 2018-05-07 14.32.49

Vill du vara på den säkra sidan välj vår helhetslösning!  I de allra flesta fall spar du både tid och gråa hår. Då sköter vi både måttagning och montering, samt lämnar garanti på utfört arbete enligt vårt bransch förbund, Svenska Solskyddsförbundets regler, tryggt och säkert. 

Kontakta oss så hjälper vi dig! 

Våra produkter vid beställning 

Alla produkter specialtillverkats efter just dina mått, vi har inga färdiga produkter på hyllan.

Detta innebär att det är ytterst viktigt att måtten vi får av er är korrekta. Är måttet på den färdiga produkten fel finns det oftast inget annat att göra än att tillverka en ny, dyrt och onödigt. Vi går igenom dina lämnade mått vid varje order. Därför har vi ingen möjlighet att erbjuda avbeställning av redan påbörjade arbeten utan ersättningskrav.

Varje produkt är unik och tillverkas efter beställning. Givetvis följer vi konsumentköplagen. Konsumentköplagens ångerrätt gäller inte vid specialtillverkade produkter. Ni kan alltså inte ångra ert köp efter gjord beställning. För mer information: Lagen om distansavtal: 2 kap. §11.

ROT-avdrag

Vad som gäller- Enligt skatteverket kan man utnyttja ROT-avdraget vid installation av nytillverkade markiser på småhus men inte på bostadsrätt och hyresrätt.

Det åligger er som kund att meddela oss om eventuellt ROT-avdrag. Vi hjälper självklart till att söka om detta och då reduceras arbetskostnaden med 30% direkt på fakturan, när ansökan går igenom hos Skatteverket. Vi behöver dock personnummer och fastighetsbeteckning för att göra er ansökan.

Observera att det inte går att använda ROT-avdraget vid väv byte, eller service och reparation.

Inte heller vid reparation eller montering av invändiga produkter. Vi följer direktiven vi fått vid kontakt med skatteverket.

Önskar ni mer information gällande ROT – avdraget, rekommenderas ett besök på skatteverkets hemsida.

RUT-avdrag 2022

”Rut” är en förkortning för rengöring, underhåll och tvätt. Det innebär att du kan få skattereduktion för hushållsnära tjänster som t ex  montering av nytillverkade invändiga produkter. I vårt fall gäller detta våra måttbeställda produkter.

Här är villkoren för rutavdraget:

  • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
  • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
  • Du betalar tillräckligt med skatt.
  • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten. Rut-avdraget innefattar även hyresrätter, tillskillnad från rot.
  • Du är den som betalar för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
  • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
  • För Rut tjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procents avdrag.
  • Företaget du anlitar måste ha F-skatt.
Om persiennerna monteras enkelt med fästen och skruv i vägg eller tak i likhet med en gardinstång skulle detta kunna godkännas.

Möbleringstjänsten ska avse bohag och annat lösöre, vilket innebär möbler, hushållsmaskiner och annat inre lösöre som är avsett för hemmet. För att det ska vara aktuellt med skattereduktion ska det röra sig om inre lösöre som man normalt sett tar med sig vid t.ex. en flytt. Inre lösöre är inte något som man förser bostaden med för stadigvarande bruk och som lämnas kvar vid en flytt.

Skatteverket har nu en ny policy, där man drar gränsen vid s.k. ”inre lösöre”, som man menar är lösöre som man normalt tar med sig vid en flytt. Om solskyddet kan sägas tillhöra ”inre lösöre” så medges RUT-avdraget för kunden, annars inte.
En mellanglaspersienn som man normalt lämnar kvar, ger alltså ingen rätt till avdrag.

Följaktligen hamnar vi i gränslandet för en del av våra installationer.
Och vi vet också att Skatteverkets handläggare fram till väldigt nyligen uppgivit motstridiga uppgifter till medlemmar.